Solat Jumaat Kali Kedua Berjalan Lancar

22 Mei 2020 (KUANTAN) – Solat Fardhu Jumaat berjaya dilaksanakan pada hari ini di bawah pengawasan dan pematuhan SOP yang ketat di Masjid KUIPSAS. Solat ini adalah kali kedua dilaksanakan selepas kebenaran diberikan dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dilaksanakan.
Solat Fardhu Jumaat ini telah dihadiri seramai 150 orang jemaah terdiri daripada kakitangan KUIPSAS, penduduk sekitar dan ahli kariah Masjid KUIPSAS. Turut hadir menunaikan solat ialah Setiausaha Kerajaan Pahang, YB. Dato’ Sri Dr. Salehuddin bin Ishak, Sahibus Samahah Mufti Negeri Pahang, YH. Dato Seri Dr. Haji Abdul Rahman bin Haji Osman, Timbalan Setiausaha Kerajaan Pahang (Pengurusan), YH. Dato’ Mohd Zakaria bin Ibrahim dan Rektor KUIPSAS, YBrs. Prof. Madya Dr. Hj. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin.
Pusat Islam Masjid KUIPSAS yang menyelaraskan pelaksanaan Solat Fardhu Jumaat ini telah menambah dua lagi SOP yang perlu dipatuhi oleh ahli jemaah bagi memastikan aspek keselamatan berada pada tahap terbaik sekaligus menghalang kemungkinan berlakunya penularan wabak Covid-19. Pelaksanaan solat ini juga telah dipantau dengan rapi oleh Penguatkuasa Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP).
Kerajaan Negeri Pahang, Jabatan Agama Islam Pahang
Hubungi Kami whatsapp