Sistem Antirasuah Ke Arah Redha Allah

3 NOVEMBER 2021 (KUANTAN) – KUIPSAS komited untuk mewujudkan Sistem Pengurusan Antirasuah bagi meningkatkan integriti dalam urus tadbir semata-mata untuk mendapatkan redha Allah SWT dalam urusan kerja seharian.
Demikian menurut Rektor KUIPSAS, YBrs. Prof. Madya Dr. Hj. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin semasa menyampaikan Ucapan Perasmian Kursus Pemahaman Dan Pelaksanaan Sistem Pengurusan Antirasuah (SPAR) ISO 30071:2016.
Kursus diadakan bertujuan untuk memberikan kefahaman kepada pihak Pengurusan KUIPSAS mengenai kepentingan mewujudkan Sistem Pengurusan Antirasuah serta pelaksanaannya dalam organisasi bagi meningkatkan integriti dan membasmi perlakuan rasuah.
Kursus selama dua hari ini dikendalikan oleh YM. Raja Faridah binti Raja Sirajuddin, Jurulatih dan Perunding Kanan SIRIM STS Sdn. Bhd.