Rektor Bentang Misi Tahun Kedua

13 Julai 2020 (KUANTAN) – Rektor KUIPSAS, YBrs. Prof. Madya Dr. Hj. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin hari ini membentangkan Misi Rektor Tahun Kedua selepas pelantikannya masuk tahun kedua pada bulan Jun yang lepas. Pembentangan ini dilakukan dalam program Perhimpunan Ke Arah Perkhidmatan Cemerlang Dan Cintai Negara Bulan Julai 2020.

Perhimpunan yang diadakan di Auditorium KUIPSAS itu bermula jam 8.30 pagi dan dihadiri oleh semua Anggota Kerja KUIPSAS (AKK).

Dalam ucapannya, Rektor telah membentangkan 5 Misi Tahun Kedua iaitu Menambahkan Program Pengajian, Meningkatkan Pendapatan, Menganjurkan Sambutan Jubli Perak, Memenuhi Kriteria Universiti Penuh dan Memperkasa Kebajikan AKK dan Pelajar.

Kesemua misi tersebut menurutnya lagi, perlu berlandaskan prinsip-prinsip pengurusan yang diterapkan oleh Islam iaitu adil, amanah, mengutamakan kemaslahatan, tabayun, kerja berkualiti dan syura.

Di akhir perhimpunan, Rektor telah menerima penyerahan buku bertajuk “Taqlif” yang ditulis oleh YBrs. Dr. Mohamed Ebrahim Elshirbiny Saqr, pensyarah Jabatan Dakwah KUIPSAS dan kemudiannya merasmikan pelancaran KUIPSAS Riders Club (KRC).