DIPLOMA TEKNOLOGI MAKLUMAT DAN RANGKAIAN (R/481/4/0490)(MQA/A10580)(08/24)

02-01-2017

3 TAHUN

per person /
RM

18,540.00

DIPLOMA TEKNOLOGI MAKLUMAT DAN RANGKAIAN

Teacher

Pn. Zarina bt. Kamarozaman

Category

FAKULTI PENGURUSAN DAN TEKNOLOGI. TEKNOLOGI MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI

Course Attendees

Still no participant

Course Reviews

Still no reviews

Pengenalan Kursus

Program ini menawarkan pembelajaran khusus dalam bidang Rangkaian dan Komunikasi.  Pelajar dilatih untuk membangunkan sistem rangkaian berskala sederhana atau menyelenggara sesuatu rangkaian semasa (sedia ada).  Selain daripada itu, pelajar juga berkemahiran dalam pemasangan, penyelenggaraan dan pengurusan sistem komputer khususnya dalam persekitaran terangkai.  Kini teknologi telekomunikasi dan rangkaian sedang berkembang dengan pesat, yang memerlukan tenaga mahir dalam bidang ini amat diperlukan.

Kelebihan Kursus

Selain daripada subjek berkaitan komputer, program ini menggabungkan sekali aspek ukhrawi dan pembinaan insan menerusi subjek-subjek asas Islam, Bahasa Arab dan Al-Quran. Disamping itu, aspek pembinaan sahsiah Islami menerusi subjek Halaqah dan Usrah serta aktiviti ko-kurikulum wajib seperti Wataniah, Tae Kwan Do, Persatuan Bulan Sabit Merah, Briged Bomba dan Penyelamat serta Kelab Kembara. Aktiviti lain seperti sekolah angkat, pengisian dan tazkirah di masjid KIPSAS dan aktiviti lain yang sesuai untuk membina sahsiah, kekuatan dan keyakinan diri pelajar.

Prospek Kerjaya

Graduan mempunyai peluang untuk melanjutkan pengajian ke peringkat Ijazah pertama dalam bidang Sains Komputer atau Teknologi Maklumat di Universiti awam dan swasta.

Kerjaya

  • Penolong Pegawai Sistem Maklumat
  • Pereka Grafik
  • Pembangun Perisian Multimedia
  • Pengaturcara
  • Pereka Laman Web
  • Juruanalisa Sistem
  • Usahawan

Our Main Teachers

Pn. Zarina bt. Kamarozaman

DEKAN FAKULTI PENGURUSAN DAN TEKNOLOGI
VIEW PROFILE

Price : 18,540.00 RM

Max Availability : 1000

Difficulty : DIPLOMA

Location : KAMPUS UTAMA

Question
    [recaptcha id:ftmk]