Lawatan Rasmi Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi Ke KUIPSAS

LAWATAN RASMI YBHG. PROF. DATO’ DR. HUSAINI BIN OMAR, KETUA PENGARAH PENDIDIKAN TINGGI KE KOLEJ UNIVERSITI ISLAM PAHANG SULTAN AHMAD SHAH (KUIPSAS)
28 SEPTEMBER 2021 (KUANTAN) – Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi, Kementerian Pengajian Tinggi, YBhg. Dato’ Prof. Dr. Husaini bin Omar meluangkan masa untuk mengadakan Lawatan Rasmi ke KUIPSAS. Lawatan beliau disertai oleh YBhg. Dato’ Dr. Mohd Hafiz bin Yusoff, Pengarah Bahagian Governan IPTS dan Dr. Wan Baharuddin bin Wan Mahmood, Pengarah Bahagian Standard Swasta.
Ketibaan beliau disambut oleh Rektor KUIPSAS, YBrs. Prof. Madya Dr. Hj. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin dan Pengurusan Kanan KUIPSAS.
Dalam Ucapan Aluannya, Rektor KUIPSAS menyatakan bahawa lawatan ini sangat bermakna kerana selepas 25 tahun KUIPSAS ditubuhkan, ini kali pertama Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi mengadakan Lawatan Rasmi ke kampus ini.
Dalam lawatan tersebut, Rektor KUIPSAS turut membentangkan laporan dan perkembangan terkini khususnya persediaan untuk menjadi Universiti Penuh dalam masa terdekat kepada delegasi lawatan.
Lawatan Rasmi ini diadakan selepas Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi dan delegasi selesai mengadap KDYMM Pemangku Raja Pahang di Istana Abdul Aziz, Indera Mahkota.