Perkhemahan Bridged Bomba Tingkat Keyakinan Diri

15 September 2019 (MARAN) – Pada 13, 14 dan 15 september 2019, telah berlangsungnya program perkhemahan 3 hari 2 malam anjuran Kelab Bridged Bomba dan Penyelamat KUIPSAS dengan kerjasama Balai Bomba dan Penyelamat Taman Tas, Kuantan. Perkhemahan ini bertempat di Taman Eco Rimba Berkelah, Maran, Pahang dan disertai seramai 38 ahli kelab Bridged Bomba, 2 orang pensyarah pengiring, para fasilitator dan beberapa orang pegawai bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Taman Tas, Kuantan.

Aktiviti pada hari pertama perkhemahan adalah mendirikan khemah ditapak perkhemahan, aktiviti memasak secara berkumpulan, aktiviti simpulan dan ikatan dan pada waktu malam telah diadakan aktiviti ‘survival cooking’ dan menghidupkan unggun api.

Pada hari kedua, awal pagi dimulakan dengan aktiviti senamrobik diikuti dengan aktiviti mendaki air terjun Berkelah. Pendakian berakhir dengan jayanya pada jam 4 petang dimana juga telah disertai seramai 4 orang pegawai bomba wanita dari Balai Bomba dan Penyelamat Taman Tas, Kuantan. Aktiviti pada waktu malam pula ialah ‘water confident’ yang dibuat seawal jam 3 pagi sehingga waktu subuh.

Program perkhemahan 3 hari 2 malam ini berakhir pada hari Ahad 15 September 2019. Majlis penutup dirasmikan oleh Ustaz Asshifa’ Ulhayat bin Jaidin iaitu penyelaras Kelab Bridged Bomba dan Penyelamat KUIPSAS.

Hubungi Kami whatsapp