Pelajar KUIPSAS Terlibat Kemalangan Diberi Rawatan Kecemasan

16 Januari 2020 /6.00 petang. Dukacita dimaklumkan sekumpulan pelajar Jabatan Dakwah KUIPSAS telah terlibat dalam kemalangan jalan raya yang melibatkan 4 buah kenderaan di Jalan Raub – Bentong berhampiran Simpang Felda Lurah Bilut.

Kemalangan telah mengakibatkan kecederaan kepada pelajar-pelajar tersebut serta pemandu kenderaan KUIPSAS yang sedang dalam perjalanan pulang ke Kuantan selepas selesai menyertai Program Ziarah Dakwah dan Pemutihan di Kampung Orang Asli Sg Ruai Raub.

Semua pelajar telah dibawa ke Hospital Bentong untuk diberikan rawatan kecemasan.

KUIPSAS mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Jabatan Bomba Dan Penyelamat, Hospital Bentong, Polis Diraja Malaysia dan orang awam yang telah membantu menyelamatkan pelajar-pelajar KUIPSAS yang terlibat dalam kemalangan ini.

Pusat Islam Masjid KUIPSAS akan mengadakan Solat Sunat Hajat selepas Solat Isyak pada malam ini untuk mendoakan kesejahteraan dan kesembuhan kepada semua pelajar yang terlibat.

Ahli keluarga kepada para pelajar yang terlibat boleh mendapatkan maklumat terkini dengan menghubungi YBrs. Dr. Asmadi bin Abdul Rahman, Timbalan Rektor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni di talian 019-9315407.

– –
Jabatan Perhubungan Korporat KUIPSAS @ Hospital Bentong Rasmi

Hubungi Kami whatsapp