Pelajar KUIPSAS Curi Perhatian Di Pertandingan Dakwah pentas DAI’E

22 November 2018 (PUTRAJAYA) – Pelajar KUIPSAS telah menyertai program Karnival Dakwah Masjid (Pentas Dai’e Diskusi Mahasiswa) yang berlangsung di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya pada hari ini. Program yang bermula pada jam 9 pagi itu dirasmikan oleh Tuan Haji Mohd Ajib bin Ismail, Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan.

Dua orang pelajar KUIPSAS telah mencuri perhatian hadirin selepas mengambil bahagian dan memenangi tempat kedua dan keempat. Mereka adalah Muhd Adli bin Jamiri, pelajar Diploma Bahasa Arab Tamadun Islam mendapat naib johan, dan Muhammad Irfan bin Badrulzaman pelajar Asasi Sastera mendapat tempat ke-4 daripada sepuluh peserta yang menyertai Pertandingan Pentas Dai’e di Putrajaya.

Selain itu, seorang lagi pelajar, Mohd Azmi bin Azman dari Ijazah Sarjana Muda Dakwah Islamiyah telah mewakili KUIPSAS dalam Diskusi Mahasiswa untuk berkongsi pengalaman menyertai program-program dakwah yang pernah dijalankan di KUIPSAS. Semoga penglibatan pelajar-pelajar dalam program ini dapat mengasah bakat serta kemahiran mereka dalam pengucapan awam serta perkongsian idea-idea daripada mahasiswa berkenaan isu-isu terkini.

Hubungi Kami whatsapp