Misi Penghantaran Pulang Pelajar Bermula

5 Mei 2020 (KUANTAN) – Misi Penghantaran Pulang Pelajar KUIPSAS selesai dilaksanakan sebanyak dua trip yang melibatkan 15 orang pelajar. Trip pertama disertai 4 orang pelajar manakala trip kedua diteruskan pada malam ini melibatkan 11 orang lagi pelajar. Kesemua mereka adalah pelajar berasal dari negeri Sabah. Misi ini akan menghantar pelajar-pelajar berkenaan ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) sebelum mereka menaiki pesawat ke Kota Kinabalu.
Misi kedua yang bermula jam 10.30 malam ini turut dihadiri oleh Rektor KUIPSAS, Prof. Madya Dr. Hj. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin. Beliau telah menyampaikan pesanan berharga kepada pelajar-pelajar serta membacakan doa menaiki kenderaan. Turut hadir ialah Timbalan Rektor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (HEPA), YBrs. Dr. Asmadi bin Abdul Rahman. Misi ini diselaraskan oleh 4 orang kakitangan KUIPSAS dari Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (HEPA) serta Unit Pemandu Jabatan Pentadbiran Am.
Bagi memastikan misi ini berjalan mengikut Prosedur Standard Operasi (SOP) yang ditetapkan, pegawai Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah hadir dan memberikan kelulusan pergerakan serta anggota Bomba dan Penyelamat melakukan disinfeksi kepada beg dan barang-barang yang dibawa oleh pelajar.
Polis Kuantan, Bomba & Penyelamat Negeri Pahang, Kerajaan Negeri Pahang, Kementerian Pengajian Tinggi