Kumpulan Terbesar Pelajar Dihantar Pulang

12 Mei 2020 (KUANTAN) – Misi ke-8 Penghantaran Pulang Pelajar dari asrama ke kampung halaman menyaksikan jumlah terbesar pelajar terlibat iaitu seramai 43 orang. Semua pelajar ini akan pulang ke negeri Sabah. Misi ke-8 ini dilaksanakan dengan penyelarasan bersama Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebelum mereka dihantar terus ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) untuk menaiki pesawat ke Kota Kinabalu.
Rektor KUIPSAS, YBrs. Prof Madya Dr. Hj. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin bersama Pegawai Pengurusan Kanan turut hadir dalam sesi pemeriksaan dan taklimat akhir yang diadakan di Dewan Barakah KUIPSAS.
Terdahulu sebelum ini, Misi ke-7 melibatkan seorang pelajar yang dihantar pulang ke Kota Bharu, Kelantan. Sebaik sahaja sampai di Kota Bharu, pelajar telah diserahkan kepada ahli keluarga yang disahkan oleh Pegawai Polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Bharu.