KUIPSAS Umum Perlantikan PROF. MADYA

27 Disember 2018 (KUANTAN) – Perhimpunan Bulanan Ke Arah Perkhidmatan Cemerlang KUIPSAS bagi bulan Disember 2018 yang diadakan pada hari ini menyaksikan pengumuman pelantikan beberapa jawatan penting di KUIPSAS. Perhimpunan yang bermula jam 8.15 pagi itu dihadiri oleh semua warga kerja KUIPSAS dan diadakan di Auditorium KUIPSAS.

Terdahulu sebelum itu, YH. Dato’ Haji Yahya bin Zainal Abidin, Rektor KUIPSAS dalam ucapannya menyentuh kepentingan KUIPSAS memastikan kelestarian dalam urusan kewangannya. Pelbagai inisiatif telah dan sedang dilaksanakan bagi memastikan KUIPSAS akan sentiasa kukuh dari sudut pengurusan kewangan.

Beliau kemudiannya mengumumkan pelantikan Dr. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin (Timbalan Rektor Akademik dan Pengantarabangsaan) ke jawatan Profesor Madya dan pelantikan Dr. Asmadi bin Abdul Rahman sebagai Timbalan Rektor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni secara penempatan khas.

Turut diumumkan pelantikan ke jawatan tetap kepada Cik Nur Syafira Nasuha binti Mohd Zuki (Jabatan Perhubungan Korporat), Cik Nur Athirah binti Mohd Mazalan (Perpustakaan), Cik Nurul Syahirah binti Abdul Rahman (Unit Pengurusan Aset & Logistik), Cik Farah Wahida binti Abdul Manas (Jabatan Pengurusan Akademik), Cik Masitah binti Mohd Razali (Unit Kualiti), En. Muhamad Kasyidi Hakim bin Kamarudzaman (Unit Kejuruteraan Awam / Peyelengaraan), Cik Siti Mariam binti Nawang (Jabatan Sumber Manusia), Pn. Noor Suryana binti Omar (Unit Keselamatan), En. Ahmad Anasrul bin Muhammad (Unit Keselamatan) dan En. Muhammad Salihin bin Mohd Sabri (Unit Keselamatan).

Perhimpunan kali ini turut meraikan kejayaan En. Mohd Fazzly Rassis bin Md. Kassim (FTMK) dan Cik Norhasniza Hanum binti Ishak (FPP) yang menamatkan pengajian peringkat Sarjana serta Pn. Nur Liana ‘Aqilah binti Derus (FPP) yang mendirikan rumah tangga baru-baru ini. Hadiah penghargaan ini disumbangkan oleh Badan Kebajikan Keluarga KUIPSAS (BAKKIP).