KUIPSAS Sertai Program Tingkat Kefahaman Penyelidikan

20 September 2020 (PASIR MAS ) – KUIPSAS hari ini menyertai program kemasyarakatan yang telah dianjurkan secara bersama dengan Institut Pendidikan Guru (IPG) Kampus Sultan Mizan Besut, IPG Kampus Tengku Ampuan Afzan Kuala Lipis, Universiti Malaysia Perlis (UNIMAP) dan Universiti Malaysia Pahang (UMP).

Program yang diadakan di Maahad Tahfiz Al-Quran Al-Asriah, Pasir Mas kelolaan Yayasan Islam Kelantan (YIK) ini bertujuan untuk memberi kefahaman kepada para guru akan kepentingan penyelidikan sebagai satu kaedah Pembelajaran Abad ke-21. Program disusuli dengan Sesi Perkongsian Ilmu yang disampaikan oleh YBrs. Dr. Fahmi Zaidi bin Abdul Razak, Ketua Unit Pembangunan Penyelidikan & Ilmu, Bahagian Penyelidikan dan Inovasi KUIPSAS mengenai asas penyelidikan.

Seterusnya, sesi motivasi pembelajaran turut diadakan bersama pelajar-pelajar maahad ini yang disampaikan oleh YBrs. Dr. Muhammad Hafiz bin Yaakub, Timbalan Rektor Akademik dan Pengantarabangsaan. Pendekatan motivasi ini lebih berkisar kepada keperluan pelajar untuk memiliki daya saing dan inovasi dalam menghadapi persekitaran kerja yang tidak menentu pada masa kini dan hadapan.

Maahad Tahfiz al-Quran al-Asriah

#khidmatmasyarakat #maahadtahfiz #yik #pasirmas #kelantan #thisispantaitimur #kuipsas #welovekuipsas #kuipsasbumibarakah