KUIPSAS Santuni Calon SPM Dalam Motivasi Online

21 Februari 2021 (KUANTAN) – Persediaan calon-calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2020 berada pada fasa terakhir sebelum menduduki peperiksaan tersebut bermula 22 Februari 2021. Tentu banyak perkara yang perlu diberikan tumpuan dan sedikit sebanyak membawa kesan samada positif atau negatif kepada calon-calon.
Jabatan Perhubungan Korporat KUIPSAS menyantuni calon-calon SPM 2020 ini dengan menganjurkan program Motivasi Online Pecutan Akhir SPM 2020 Siri 1 selama dua hari.
Sesi pertama diadakan pada 20 Februari 2021 menampil Cik Raja Nurul Hafizah binti Raja Ismail, pensyarah Jabatan Pendidikan dan Pembangunan Insan merangkap Kaunselor KUIPSAS yang membuat perkongsian bertajuk “Jangan Stress”.
Sesi kedua pula menampilkan Da’i Niezal, siswa Ijazah Sarjana Muda Dakwah Islamiah KUIPSAS yang membuat penyampaian bertajuk “7 Formula Cemerlang, Belajar Itu Ibadah Pasti Seronok”.
Program yang diadakan bertujuan untuk membantu persediaan calon-calon pada saat akhir itu disertai seramai 50 orang peserta. Program Siri ke-2 akan diadakan pada 27 dan 28 Februari 2021.