KUIPSAS Dan PAHANG Berdoa

14 Oktober 2020 (KUANTAN) – Warga KUIPSAS hari ini hadir ke Majlis KUIPSAS Berdoa sebagai tanda kebersamaan dengan Kerajaan Negeri Pahang yang menganjurkan program Pahang Berdoa 2020. Majlis yang diadakan di Masjid KUIPSAS ini bermula selepas Solat Maghrib turut dihadiri oleh Rektor KUIPSAS, YBrs. Prof. Madya Dr. Hj. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin.

Majlis diadakan bertujuan untuk berdoa dan bermunajat kepada Allah SWT supaya rakyat dan negeri Pahang khususnya serta negara Malaysia amnya akan sentiasa dipelihara, dikurniakan kesejahteraan dan keselamatan daripada ancaman penularan wabak pandemik Covid-19 yang meningkat semula dalam gelombang ketiga pada masa kini.

Majlis lebih bermakna dengan kehadiran YB. Dato’ Sri Dr. Sallehuddin bin Ishak, Setiausaha Kerajaan Pahang merangkap Pengerusi Lembaga Pengarah Sistem Pendidikan Islam Pahang Sdn. Bhd (SPIPSB). Beliau turut menyampaikan tazkirah mengenai peranan Muslim dalam menghadapi musibah yang ditentukan Allah SWT menurut perspektif Al-Quran dan Al-Sunnah.

Kerajaan Negeri Pahang