Exco Kerajaan Negeri Pahang Ziarah Pelajar KUIPSAS

24 Mac 2020 (KUANTAN) – Para pelajar yang kekal tinggal di asrama hari ini menerima kunjungan daripada YB. Dato’ Sri Syed Ibrahim bin Syed Ahmad, Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama Islam, Pelajaran dan Kesihatan Negeri Pahang. Beliau yang juga merupakan Ahli Lembaga Pengarah Sistem Pendidikan Islam Pahang Sdn. Bhd. (SPIPSB) meluangkan masa kira-kira satu jam untuk melihat sendiri pengurusan kebajikan yang disediakan oleh KUIPSAS kepada pelajar-pelajar yang berada di asrama. Beliau juga beramah mesra bersama pelajar-pelajar dan memberikan nasihat serta motivasi kepada mereka.

Beliau kemudiannya menyampaikan sumbangan kewangan bagi menampung kos penyediaan makanan kepada pelajar-pelajar yang tinggal di asrama sepanjang tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan pada masa ini. Kunjungan YB. Dato’ Sri Syed Ibrahim ini disambut oleh Rektor KUIPSAS, YBrs. Prof. Madya Dr. Hj. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin dan Timbalan Rektor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni, YBrs. Dr. Asmadi bin Abdul Rahman serta turut dihadiri oleh Pengurusan Kanan KUIPSAS.