YaPEIM Prihatin Kebajikan Siswa KUIPSAS, Serah Bantuan Musaadah Khas Siswa

13 Oktober 2020 (KUANTAN) – Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM) prihatin dengan kebajikan mahasiswa/wi KUIPSAS yang sedikit sebanyak turut terkesan dengan penularan wabak Covid-19 pada masa kini. Siswa siswi KUIPSAS yang berada di dalam kampus pada ketika ini tidak dibenarkan untuk keluar dari kampus dan hanya dibenarkan menerima pelawat secara terkawal bagi mengekang risiko penularan wabak tersebut.

Bagi tujuan tersebut, YaPEIM hari ini menghulurkan sumbangan¬†#MusaadahKhasSiswa¬†sebagaimana yang diumumkan oleh YB. Senator Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri, Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) dalam akaun Facebook miliknya baru-baru ini. Sumbangan berjumlah RM10,800 berupa pek makan ‘Ready To Eat’ (RTE) diserahkan sendiri oleh Pn. Norkhalilah Hanim Bt Hamid, Pengurus YaPEIM Negeri Pahang kepada Rektor KUIPSAS, YBrs. Prof. Madya Dr. Hj. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin.

Seluruh warga KUIPSAS mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan atas sumbangan ini dan mendoakan YB. Datuk Dr. Zulkifli sentiasa berada dalam limpah dan rahmat Ilahi, dimudahkan urusan dalam rawatan, dikurniakan kesembuhan dan kesihatan.

Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri
YaPEIM (Official)
Kerajaan Negeri Pahang