Tahniah Graduan Ijazah Sarjana Muda Syariah

23 September 2019 (KUALA KETIL) – Seramai 40 orang mahasiswa Ijazah Sarjana Muda Syariah Dengan Kepujian Secara Kerjasama (KUIN-KUIPSAS) telah menerima ijazah mereka sempena Istiadat Konvokesyen UniSHAMS ke-21 yang diadakan pada hari ini. Graduan ini adalah mahasiswa yang mendaftar program ini bagi kumpulan ke-4 dan ke-5 pada Ambilan Disember 2014/2015 dan Jun 2015/2016 yang lalu.

Perjuangan menuntut ilmu mereka pada peringkat Ijazah Sarjana Muda telah diraikan dengan kegembiraan dalam istiadat yang berlangsung pada hari ini. Lebih manis apabila mahasiswa Ahmad Nafis bin Azami telah diumumkan untuk menerima Anugerah Jaizah Imtiyaz pada Sidang Ke-2 istiadat ini.

Selain itu, seramai 14 orang graduan telah menerima ijazah mereka pada peringkat Kelas Pertama (First Class Degree). Mereka ialah :

1- Ahmad Nafis bin Azami
2- Muhammad Zulhusni bin Abu Bakar
3- Abdullah Abbas bin Saaharatol Mat Kamal
4- Mohamad Ajrul Mukminin bin Yubaithullah
5- Mu’az bin Abdul Manaf
6- Amera Elyana binti Amrair

7- Fathimah Hawa binti Mohamad Kofli
8- Hafizah binti Shoimi
9- Maizatul Nazhifa binti Azhar
10- Nor Amira binti Amijudin
11- Nur Hafizah binti Che Ya @Yahya
12- Nur Shahira binti Sukri
13- Nur Syahirah binti Ibrahim
14- Siti Nurul Husna binti Sh Sulaiman

YBrs. Prof. Madya Dr. Hj. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin, Rektor KUIPSAS turut menghadiri istiadat tersebut dan mengambil kesempatan untuk meraikan kesemua graduan selepas istiadat selesai. Turut mengiringi ialah Ustaz Abdul Halim bin Abdul Karim, Penyelaras Program dan En. Safuan Ariffin dari Jabatan Perhubungan Korporat.

Tahniah diucapkan kepada semua graduan dan didoakan semoga terus berjaya dalam apa jua yang diceburi pada masa hadapan.

Hubungi Kami whatsapp