Rektor Sertai Lawatan Kerja Ke Muadzam

17 Februari 2020 (MUADZAM SHAH) – Rektor KUIPSAS, YBrs. Prof. Madya Dr. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin diundang ke Lawatan Kerja bersama YB. Dato’ Sri Syed Ibrahim bin Syed Ahmad, Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Islam, Pelajaran & Kesihatan Negeri Pahang di Muadzam Shah hari ini. Lawatan Kerja turut disertai YH. Dato’ Syed Ahmad Fuad bin Syed Taha, Pengarah Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP), YB. Datin Shamsiah Arshad, ADUN Bukit Ibam, YB. Ir. Razali Kassim, ADUN Muadzam Shah, Pemimpin-pemimpin setempat, Pegawai Kanan JAIP & Majlis Ugama Islam Dan Adat Resam Melayu Pahang (MUIP).

Program bermula dengan sesi Ramah Mesra bersama warga Sekolah Menengah Agama (SMA) Bukit Ibam. Dalam ucapannya, YB. Dato’ Sri turut menyampaikan ceramah ringkas kepada pelajar-pelajar SMABI termasuk menzahirkan kewujudan KUIPSAS sebagai Institusi Pengajian Tinggi Islam di Negeri Pahang yang menjadi pusat pengajian untuk melahirkan ulama, cendikiawan dan profesional pada masa hadapan. Beliau turut menggalakkan pelajar-pelajar untuk menyambung pengajian ke peringkat yang lebih tinggi.

Lawatan diteruskan dengan sesi Libaturus dengan Pejabat Agama Islam Daerah (PAID) Muadzam. Dalam sesi ini, delegasi lawatan diberikan taklimat oleh Alfadhil Qadhi Daerah Muadzam, Ustaz Hamdan Yusi Yusof mengenai latar belakang dan peranan yang dimainkan oleh PAID Muadzam Shah dalam menyemarakkan syiar Islam.

 

Hubungi Kami whatsapp