Perjumpaan Pengerusi SPIPSB Bersama Warga KUIPSAS

17 Januari 2019 (KUANTAN) – Selepas dilantik sebagai Setiausaha Kerajaan Pahang yang baharu, YB. Dato’ Sri Dr. Sallehuddin bin Ishak telah menghadiri Majlis Perjumpaan Bersama Warga KUIPSAS pada hari ini. Sebagai Setiausaha Kerajaan Pahang, beliau turut dilantik sebagai Pengerusi Lembaga Pengarah, Sistem Pendidikan Islam Pahang Sdn. Bhd. (SPIPSB), anak syarikat Kerajaan Negeri Pahang yang memiliki KUIPSAS.

Dalam perjumpaan yang diadakan di Auditorium KUIPSAS ini, beliau telah menyampaikan beberapa pesanan penting. Antara lain beliau menyatakan bahawa pengetahuan pada masa kini merupakan komoditi yang penting tetapi ianya mesti kekal relevan dalam masyarakat. Di samping itu, transformasi dalam negara mestilah berteraskan ilmu pengetahuan yang berkelas dunia. Sehubungan dengan itu, beliau menggesa warga KUIPSAS supaya terus menuntut ilmu dan jangan berhenti belajar.

Terdahulu sebelum itu, YB. Dato’ Sri Dr. telah mengadakan pertemuan bersama Pengurusan Tertinggi KUIPSAS di Bilik Mesyuarat Utama bagi mendapatkan penerangan mengenai perkembangan terkini KUIPSAS.