KUIPSAS Sertai Jelalah OKU

2 Mac 2019 (TEMERLOH) – Program Jelajah OKU Muqarrabun yang bertempat di Masjid Baru Daerah Temerloh telah berlangsung dengan jayanya pada hari ini. Program yang julung kali diadakan oleh Persatuan Orang-orang Cacat Penglihatan (PERTIS) dengan kerjasama Majlis Ugama Islam Pahang (MUIP), Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), Masjid Baru Daerah Temerloh dan RTM Pahang ini mengumpulkan lebih 200 orang penggerak orang kurang upaya dan sukarelawan dalam menjalankan aktiviti bersifat keagamaan.

Program dimulakan dengan Ucaptama : “Taqwa Penyuluh Kehidupan” oleh Imam Besar Masjid Temerloh, Ustaz Badrolhisham bin Mohamad Zaki. Program disusuli dengan Majlis Perlancaran Sahabat Siswa PERTIS (SMaP) yang menampilkan mahasiswa Diploma Dakwah dan Pengurusan serta Diploma Pendidikan Islam Awal Kanak-Kanak KUIPSAS sebagai sukarelawan. Pelancaran turut dihadiri oleh Ustazah Norfadelah binti Nordin, Pensyarah Jabatan Dakwah sebagai wakil KUIPSAS dan En Bahkri bin Md Said sebagai wakil PERTIS.

Program diteruskan dengan Forum OKU Muqarrabun dengan menampilkan En. Mohd Hafiz bin Halim sebagai moderator dan En. Mohammad Faizal bin Che Yusof (Panel 1), Puan Hjh Dr. Ruziah bt Ghazali (Panel 2) dan Ustaz Nik Ibrahim bin Nik Abdullah (Panel 3). Majlis diakhiri dengan perasmian dan pelancaran Program Jelajah OKU Muqarrabun Negeri Pahang yang telah disempurnakan oleh Timbalan Yang Dipertua MUIP, Dato’ Seri Wan Hj. Abdul Wahid bin Hj Wan Hassan.