KUIPSAS Gondol Ibu Segala Pingat, Muncul Naib Juara MASISWA 2018

4 November 2018 (KOTA BHARU) – KUIPSAS tampil cemerlang dalam Kejohanan Majlis Sukan IPTS Malaysia (MASISWA) Zon Timur 2018 apabila muncul Naib Juara Keseluruhan. KUIPSAS menampilkan 45 orang atlit serta 10 orang pegawai telah menyertai 5 acara sukan iaitu Bola Sepak, Bola Jaring, Badminton, Ping Pong dan Catur. MASISWA 2018 Zon Timur diadakan di Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS) yang telah bermula sejak 1 November dan berakhir hari ini. Sebanyak 15 kontinjen telah menyertai edisi kali ini dan bersaing dalam 6 acara sukan yang dipertandingkan.

Selepas tamat kejohanan, KUIPSAS mengungguli kutipan pingat apabila meraih 1E, 1P dan 3G dalam Ping Pong, 1P dan 2G dalam Badminton, 1E dalam Catur dan 1G dalam Bola Jaring. KUIPSAS turut bergaya menggondol ibu segala pingat, pingat emas dalam acara Bola Sepak.

Dengan pencapaian terbaik ini, KUIPSAS muncul selaku Naib Juara Keseluruhan dengan 3E, 2P dan 6G. Kontinjen KUIPSAS diketuai oleh En. Mohd Nor Hafizan b. Abdul Hamid (Jabatan Sukan dan Aktiviti Pelajar) serta turut dihadiri oleh Dr. Asmadi bin Abdul Rahman (Timbalan Rektor Hal Ehwal Pelajar Dan Alumni). Tahniah diucapkan kepada semua atlit dan pegawai.