Kempen Cinta Jawi Kafa Masjid KUIPSAS

16 Januari 2020 (KUANTAN) – KAFA Masjid KUIPSAS dengan kerjasama Persatuan Pelajar Dakwah dan Pengurusan menganjurkan Kempen Cinta Jawi pada hari ini. Pelbagai aktiviti telah dilaksanakan seperti Ceramah Penguasaan Kemahiran Jawi yang disampaikan oleh YBrs. Dr. Safiah bt Abd. Razak, pensyarah Jabatan Dakwah KUIPSAS yang juga salah seorang Munsyi Dewan Jawi Pahang.

Murid-murid KAFA Masjid KUIPSAs juga diuji tahap penguasaan kemahiran menulis dan membaca jawi dalam slot LDK bersama fasilitator. Bersempena dengan program ini juga, satu kajian berkaitan tahap penguasaan kemahiran jawi murid-murid KAFA ini dijalankan oleh pensyarah KUIPSAS dalam usaha menambahbaik sistem pengurusan pendidikan KAFA Masjid KUIPSAS.

Pelancaran kempen telah dirasmikan oleh YBrs. Prof. Madya Dr. Mohd Zawavi bin Zainal Abidin, Rektor KUIPSAS merangkap Pengerusi KAFA Masjid KUIPSAS.