JALAN-JALAN CARI ILMU SINGGAH DI SMA AL-ATTAS

12 Februari 2019 (PEKAN) – Progam Jalan-Jalan Cari Ilmu (JJCI) 3.0 telah berlangsung di SMA Al-Attas, Pekan pada hari ini dan melibatkan seramai 100 orang pelajar Tingkatan 5. Program ini dimulakan dengan Slot motivasi (L.I.F.E) yang dipimpin oleh Puan Siti Fatimah binti Sudarmin, Ketua Jabatan Kewangan & Puan Nurulhuda binti Othman, Ketua Jabatan Perniagaan. Seterusnya, Sesi LDK 1 (Selling Yourself) & LDK 2 (Banker’s Game) dipimpin oleh Dr. Mohd Zulfakhairi bin Mokthar, Pensyarah Jabatan Perniagaan dengan dibantu oleh fasilitator terlatih yang terdiri daripada siswa-siswi Fakulti Pengajian Pengurusan KUIPSAS.

Program ini adalah kali ketiga diadakan selepas kejayaan program yang sama di SMK Paya Besar dan SMK Pelabuhan pada tahun lepas. Puan Hanum binti Jabar, GPK Kurikulum SMA Al-Attas yang mewakili Pengetua dalam ucapannya memberikan maklum balas yang positif di atas penganjuran program ini dan berharap agar hubungan baik di antara KUIPSAS dan SMA Al-Attas akan terus berkekalan.

Semoga pelajar-pelajar yang terlibat dalam JJCI 3.0 ini beroleh keputusan yang cemerlang dalam SPM tahun ini. McDonald’s Pekan juga telah menaja minum pagi kepada semua peserta dan fasilitator yang terlibat.

SMA Al-Attas Fakulti Pengajian Pengurusan Kuipsas