UNIVERSITI ISLAM PAHANG SULTAN AHMAD SHAH

28 September 2019 (GOMBAK) – Mahasiswa Jabatan Bahasa Arab KUIPSAS telah menunjukkan kehebatan mereka selepas muncul juara dalam Pertandingan Lex Hiwar yang dianjurkan oleh Kulliyyah Undang-Undang Ahmad Ibrahim (AIKOL), Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) Gombak pada hari ini.

Kumpulan yang muncul juara ini dianggotai oleh Sdr. Muhammad Firdaus, Sdr. Muhammad Adli dan Sdri. Nurul Izzah. Mereka mempersembahkan Hiwar bertajuk “Tatbiq Maqasid Syariah Tatbiqan Sohihan”

Usaha gigih mereka menjalani latihan selama beberapa minggu di bawah kendalian YBrs. Dr. Taha Hanafy telah menghasilkan kejayaan yang diimpikan. Kejuaraan ini sekaligus meningkatkan motivasi mahasiswa-mahasiswa Jabatan Bahasa Arab KUIPSAS untuk terus memperjuangkan Bahasa Arab dalam kehidupan seharian.