UNIVERSITI ISLAM PAHANG SULTAN AHMAD SHAH

14 September 2018 (KUANTAN) – Pihak pengurusan dan seluruh anggota kerja KUIPSAS melafazkan kesyukuran kerana sesi audit bersama Auditor SIRIM telah berjalan dengan lancar. Sesi audit selama 3 hari tersebut bertujuan untuk menyemak secara terperinci pelaksanaan Sistem Pengurusan Kualiti KUIPSAS.

Auditor SIRIM terdiri daripada Pn. Nor Hasifah Abdul (Ketua Auditor), Cik Hajah Hanida Ghazali dan Dr. Mohd Shahril Ahmad Ramizi. Sepanjang sesi audit dilaksanakan, tiada Laporan Ketidakpatuhan (NCR) dilaporkan oleh auditor dan beberapa Peluang Penambahbaikan (OFI) dibentangkan dalam Mesyuarat Penutupan Audit.

Dengan ini, Auditor SIRIM telah membuat rekomendasi supaya Pensijilan MS1900:2014 disambung dan Pensijilan ISO dinaiktaraf kepada versi terbaharu iaitu ISO9001:2015.