Kampus KUIPSAS

KUIPSAS sentiasa berada pada prestasi terbaik dalam menyediakan segala keperluan dan kemudahan infrastruktur bagi melahirkan pelajar dan kakitangan yang berkualiti dan bersahsiah tinggi.

Bacaan Lanjut

Pencapaian KUIPSAS

Satu-satunya kolej di Pantai Timur yang memperolehi penarafan 5 bintang oleh Kementerian Pendidikan Tinggi menjadi kekuatan buat KUIPSAS sebagai institusi pendidikan dalam menyediakan kualiti pendidikan yang terbaik hasil penerapan sistem pengurusan kualiti ISO

Bacaan Lanjut

Kerjasama Universiti

Menjalinkan perjanjian MOU bersama beberapa Universiti terkemuka seperti Universiti Al- Azhar Mesir, Universiti di Jordan seperti Universiti Mu’tah, Universiti Al Al-Bayt, Universiti Yarmouk, dan Universiti WISE dan terbaru Universiti di Brunei UNISSA.

Bacaan Lanjut

Pusat Penyebaran llmu

KUIPSAS menjadi pusat bahasa Arab di Negeri Pahang selain pusat penyebaran ilmu dan penerbitan bahan-bahan ilmiah. Penerbitan bahan-bahan ilmiah daripada tenaga professional KUIPSAS adalah sebahagian bakti dalam membentuk masyarakat cintakan ilmu.

Bacaan Lanjut

Bantuan Kewangan dan Yuran Pengajian

Bacaan Lanjut

Program Diploma / Ijazah di KUIPSAS

Bacaan Lanjut

Bantuan Pilihan Program Diploma / Ijazah

Bacaan Lanjut

INFO TERKINI :

Memorandum Persefahaman Di Antara KUIPSAS Dan Industri
21.12.2017 (Khamis) – KDYMM Pemangku Raja Pahang, Tengku Abdullah menyaksikan majlis memeterai perjanjian persefahaman (MoU) di antara Kolej Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KUIPSAS) dengan MUIP serta lima agensi.

Pertandingan Berbalas Pantun Peringkat Negeri Pahang
16.12.2017 (Sabtu) – Dewan Persuratan Melayu Pahang (DPMP) dan Jabatan Kebudayaan & Kesenian Negara, Pahang (JKKN) telah mengadakan Pertandingan Berbalas Pantun Peringkat Negeri Pahang. KUIPSAS…–>

KUIPSAS (Program Komuniti “My Beautiful Cherating”)

18 November 2017 (Sabtu) – Kelab Khidmat Masyarakat KUIPSAS telah sama-sama menyertai Program Komuniti “My Beautiful Cherating”. Program anjuran Komuniti Cherating dengan kerjasama Majlis Perbandaran Kuantan ini melibatkan…–>

SIRIM, Pengiktirafan Kualiti Pengurusan & Pendidikan.
27 Nov 2017 (KUANTAN) – Kolej Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KUIPSAS) telah menjalani Audit Persijilan Semula MS 1900:2014 dan ISO 9001:2008 pada 29 hingga 31 Mei 2017 yang lalu dan mendapat pengiktirafan SIRIM.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Kolej Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KUIPSAS) | Km 8, Jalan Gambang 25150 Kuantan Pahang darul makmur

PHONE :+609 536 5353 & 609 5915389 / FAKS :+609 536 4421 / E-MEL :pro@kuipsas.edu.my

VIDEO KUIPSAS